Andrės savaitgalis Klaipėdoje

Kiekvienas vilnietis privalo bent kartą apsilankyti Klaipėdoje, ir praėjusį savaitgalį man tai buvo pirmas kartas, kai Klaipėdos nepravažiuoju pakeliui į Nidą, o lieku joje net dviems paroms ....

Teneužmuš manęs gausios mano klaipėdiečių draugių pajėgos, bet leisiu sau išsakyti pastebėjimus Klaipėdos tema.

Kurios aš visiškai nepažįstu, kategoriškų išvadų nedarau, pateikiu tik akimirkos įspūdžius.

1. Klaipėda yra tuščia.

Penktadienio vakarą pro viešbučio langą pastebėjau tik pavienius automobilius (vienas auto/5 minutės). Galima teigti, kad viešbutis pakrašty miesto, nesiginčysiu (nors žinau, kad yra ne taip)

Šeštadienio rytą situacija nepakito.

Šeštadienio dieną žmonės yra ne mieste.

Mieste tik parduotuvių darbuotojai, kavinių personalas, viešojo transporto vairuotojai, trys žuvėdros, aš ir mano dvi draugės.

Kavinėje – personalas ir mes.

Centre – mes ir žuvėdros (nevietinės, paklydo, turbūt)

Šeštadieniais visa Klaipėda persikelia keltu ir visą savaitgalį leidžia prie Jos – vienintelės ir nepakartojamos – Baltijos jūros. Nepriklausomai nuo oro sąlygų.

2. Klaipėdos senamiestis yra mažas

Labai mažas, ir nieko čia nepridursi.

Nebent apgailestavimą, kad toks gražus senamiestis yra mažas. O jis – tikrai gražus, visai kitoks, bijau nusišnekėt, bet – primena Rygą.....

3. Klaipėdiečiai nėra susikaustę, kuklūs ir nejaukiai besijaučiantys scenoje žmonės.

Teko pabūti karaokė bare.

Nieko smagesnio nesu stebėjusi.

Pasirodo, klaipėdiškiai veržiasi dainuoti, veržiasi į sceną, ten būdami garsiai šaukia salei, reikalaudami palaikymo, pritarimo ir visaip kitaip išjudina publiką.

Nepriklausomai nuo suvartoto alkoholio kiekio.

Ir nepriklausomai nuo to, kad klausa.....na, švelniai tariant, šiek tiek.....ir, kad tekstas nelabai įžiūrimas dėl techninių nesklandumų, ir ne visi žodžiai išdainuojami ir/ar išrėkiami

4. Klaipėdos viešbučio 12-o aukšto restorano tualetas yra vieta, kur kiekvienas must go

Visiems rekomenduoju, kas dar nežino.

Baras pro kurio langus matoma visa Klaipėdos panorama, - nėra nieko originalaus.

Bet tualetas, kuriame atsisėdęs ant klozeto toliau grožiesi visa ta panorama – tikrai vieta privaloma apsilankyti.

(bijantiems aukščio – nerekomenduotina. Tualeto patalpa siaura  )

5. Klaipėdoje gyvena mylimiausios draugės

Visiems jas rekomenduoju :)

Rasa
Sonata
Gana
Ingrida
Jūratė
Lina

Tekstas Andrės

lina  – (2010 m. spalio 6 d. 12:41)  

Taip, tas tuštejimo jausmas miestuose, man primena apie artejancia žiemą, o dar labiau apie emigraciją...
Štai prieš savaitę išlydėjau Iš LT dar vieną užsilikusią draugę...ir dabar jau likau totaliai viena...visos seniai išsibarstė po svietą!
Nors liūdna ta tuštuma, bet nuoširdžiai džiaugiuosi už kiekvieną išvažiavusią! Nes visų akys spindi!

Sonata  – (2010 m. spalio 6 d. 12:52)  

Oi Lina, čia tai iš viso tokia sakyčiau skaudi tema... emigracija (: Bet rimtai, kai parašei pagalvojau, kad ir tai gali įtakoti. Vilniuje vis tiek daug studentų suvažiuoja, o ir turistų bent jau šiuo metu nu tikrai daug yra, savaitgalį va buvau Trakuose, bent kelios grupės užsieniečių buvo, o Klaipėdoje tikrai mažiau jų, na nebent dienos metu... Kažkaip iš mano bent jau rato mažai kas išvažiuoja, gal kad šiek tiek vyresni esam, bet jauni tai tikrai naudojasi ta galimybe ir kas liūdniausia kaži kiek jų sugrįš? Ir dar kas liūdniausia kad ne šiaip kokie išvažiuoja, kurie nežino ką veikt gyvenime, išvažiuoja ir tikrai protingi bei gabūs jaunuoliai, tai ir kas ten žino kaip bus, gal sugrįš, bet visko gali būti kad ir ne, ir ne todėl kad nenorėtų, o todėl kad neturės tokių galimybių čia, kaip ten ...

Sonata  – (2010 m. spalio 6 d. 12:56)  

Beje Andrė gyveno viešbutyje, kuris yra pačiame miesto centre :)

Lina  – (2010 m. spalio 6 d. 16:51)  

As tai galvoju - pasaulis didelis ir spalvotas!Ir jei yra galimybe juo dziaugtis, keliauti, išvykti - tai yra nuostabu! Ne todel , kad gyvenimas yra kitur, bet todel, kad pamatyti reikia jo visokio ir tikrai kitokio.Tiek skoniu, spalvu, kvapu...
Mintyse kasdiena kraunu lagaminus... ir viena diena noreciau labai ilgam isvykti ir as, todel tikiu - taip ir bus:)

Sonata  – (2010 m. spalio 6 d. 22:42)  

Tai keliaut ir pamatyt, pažint, suprast be abejo yra gėris :)Dėl šito aš irgi jokių abejonių neturiu, ir lagaminus kraunu... Ech... :))))Tik būtų gerai kad visi grįžtų pasisėmę naujų jėgų ir užpildytų miestų bei kaimų gatves :) Turbūt kada nors taip ir bus... Reikia tikėti kad bus :)Jau ir dabar matosi daug gražios iniciatyvos, nors ir tuštėja mažesni miestai ir miesteliai.

Rasa –   – (2010 m. spalio 11 d. 21:24)  

Nu kaaaip santūriai čia ta Andrė, visai neandriškai, taip jau atsargiai... Akivaizdžiai mūsų,draugių, bijo :-))))
Taip, ji gyveno viešbuty, kuris yra centre. Naktį ir ankstyvą sekmadienio rytą. O visą dieną mes ją po mažą senamiestį ir pnš. tąsėm :-) Nu, mažas jis tikrai, mažas. Ir jau ne iš pirmos tavęs, Andre, girdžiu palyginimų su Ryga. Gal tikrai yra tų panašumų...
Nu ir šiaip, smagu, nes Andrė ir dar kitokių panašumų rado. Pamačiusi pilną mašinų Klaipėdos gatvę (ja aplenkiamas senamiestis), sukrykštė ,,nu va, yra judėjimas yra - ne kaimas, čia, miestas!" didelis ačiū jai už tai :-)
Ir dar už tai, kad mus aplankė. Ir už įspūdžius iš šono :-)
Kitąkart ją nusivesim į ,,12-ą aukštą" DIENĄ, (kad matytų ne tik savo atvaizdą lange, bet ir ką nors pro langus) ir nori nenori nusitempsim prie jūros (ypač, jei tai bus žiema) :-)

Vilma –   – (2010 m. spalio 25 d. 15:47)  

Man per trumpai :( Norisi daugiau ir plačiau aprašytų įspūdžių :)

Daiva –   – (2010 m. spalio 25 d. 17:39)  

matyt nelabai tų įspūdžių,kad taip trumpai :)

Anonimiškas –   – (2010 m. lapkričio 16 d. 12:41)  

Na aš, kaip grynaveislė klaipėdietė, įsimylėjusi šį miestą be protu paaiškinamų priežasčių, gaila, bet turiu pritarti Andrei. Miestas tuščias. Vasarą galvoju, kad studentai atostogauja savo kaimuose, bet nei pavasarį, anei rudenį - žiemą miestas netampa gyvesnis. Anei šviesesnis - tarkime, man čia taip po akinančiai apšviesto Vilniaus senamiesčio taip rodosi.
Jei ne jūra...

Laura –   – (2011 m. vasario 12 d. 18:51)  

Aš klaipėdietė jau esu 15 metelių ir be galo myliu šį miestą. Ir neatrodo jis man nei tuščias, nei per pilnas.Jis yra būtent toks , kokio bent jau man ir reikia. Sorry, Vilniuje su buvus kelis kartus tik ( nejaučiu poreikio išvykt kažkur :)), bet man jis per didelis,. o kiti miesteliai per maži.Taigi, tuščia Klaipėda šeštadienio rytais. Dirbu centre parduotuvėje, ir nieko nėra nuostabiau, kai ateini į darbą 10 valandą, miestas tuščias, parduotuvė tuščia, geriu kavą ir aplanko lyg žinojimas, kad visi klaipėdiečiai arba dar miega ( nes ir aš taip daryčiau), arba jau pakilę iš lovų,apsirengę chalatais vaikšto su puodeliais kavos ar arbatos, niekur neskuba, ir apie pietus išlenda iš savo namų, bet nebūtinai į miestą. Statistinių klaipėdiečių būrius savaitgaliais galima rasti, kaip jau buvo pastebėta, emigravusius prie jūros, dviračių taku nuo vasaros estrados emigruojančius dviračiais, riedučiais ir dviem kojomis link Olandų kepurės ar panašiai. štai tokie trumpi momentiniai pastebėjimai apie klaipėdiečius savaitgaliais.:) Linkejimai iš Klaipėdos. Laisva mintis ir jūros dvasia.

Rašyti komentarą

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Blog'o tikslas

A – joks.

Tiesiog – literatūriškai padailinta ir iliustruota gyvenimiška statistika.

Nepriimkite nei tekstų nei vaizdų asmeniškai, tai tik mūsų subjektyvi nuomonė apie įvairius gyvenimo reiškinius.

Ieškoti šiame dienoraštyje

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP