Pagiriamasis žodis mylimam prekybos centrui

Kiekvienas mūsų turi „savo“ MYLIMĄ PREKYBOS CENTRĄ (toliau MPC). Prie namų ar prie darbo. Ir reta mūsų diena apsieina be vizito į ją.


Pamenu laikus, kai mano rajone pastatė pirmą didelį MPC vietoj labai didelės baldų parduotuvės. Vyras perspėjo mane, kad viena neičiau, nes galiu pasiklysti.  Dabar gi tas prisiminimas kelia tokį pat juoką, kokį mano vaikams sukelia suvokimas, kad jų tėvai praleido savo paauglystę, jaunystę be mobilaus telefono. Šiais laikais, kupinais Hyper-, Mega-, Super- dydžių MPC, niekas nebesibaimina, jog gali ten pasiklysti. Niekas nebepasiklysta nei klaidžiuose, dideliuose MPC, nei analogiškuose jų požeminiuose garažuose (na, mes su Sonata pasiklydom, bet tik vieną kartą, tad šitai, manau, nesiskaito).



Dabar kiekvienas kaimelis, kiekvienas miestelis, kiekvienas bažnytkaimis (net nekalbu apie kiekvieną miesto rajoną turi turėti „savo“ MPC arba net kelis skirtingus).


Ir, jei tavo miestelyje nėr MPC, tai reiškia, kad tavo miestelis neegzistuoja visai, nepaisant to, ką skelbia kažkokie žemėlapiūkščiai.

Kai pagalvoju, kad MPC užima šitiek mūsų laiko ir visai nulį minčių, manau reikėtų kažką gražaus ir gero pasakyti jo adresu.

Taigi - įkvepiam, pripildom plaučius ir sielą dėkingumo, ir startuojam:

-AČIŪ MPC už tai, kad tuo metu, kai jie tik atsirado mums visiems įrodė, jog parduotuvėje galima ir nestovėti eilėje prie kasos (tada kasų buvo daug ir visos veikiančios apskritą parą).


-AČIŪ MPC už tai, kad šokiravo ir kai kuriuos vis dar laiko giliam šoke, tuo faktu, jog kasininkės sveikinasi.

-AČIŪ MPC už tai, kad taip nupigino ir nuvalkiojo tą pasisveikinimą , jog dabar niekam nebesinori į jį reaguoti. Nes tekstas toli gražu neatitinka veido išraiškos.


-AČIŪ MPC už tas veido išraiškas- Pirkėjų ir Pardavėjų.

-AČIŪ MPC už tai, kad suteikė teisę didesnei daliai tautos niekinti vieną profesiją ir jaustis bent trim galvom aukštesniais už visus jo darbuotojus.

-AČIŪ MPC už tai, kad jo darbuotojai taip išdresiruoti, jog dar nedavė į snukį nei vienam arogantiškam gyvuliui, kurių į dieną pasitaiko ne vienas ir ne du egzemplioriai . Nors bandymų duoti į snukį, buvo, pati mačiau.

-AČIŪ MPC už neįkainojamą indėlį į lietuvių tautosaką. Tie šiuolaikiniai mitai, legendos apie laistymo žarna plaunamas mišraines, apie Tikrąją mišrainių sudėtį, apie nakčiai išjungiamus šaldytuvus.....

-AČIŪ MPC už tai, kad kai kuriose parduotuvėse vasaromis neveikia kondicionierius. Tada, stovint prie kasos eilėje, galima stebėti kaip gražiai akyse lydosi visi šokoladukai sudėti prie kasos.

-AČIŪ MPC už žodžio AKCIJA įvedimą į šnekamąją lietuvių kalbą ir įvairių prasmių jam suteikimą

-AČIŪ MPC už tai, kad vėl įvedė į mūsų būtį bei buitį eiles prie kasų.

-AČIŪ MPC už tai, kad tose eilėse galima sutikti įvairiausių socialinių sluoksnių žmonių, išgirsti ir pamatyti įvairiausių istorijų, nusiklausyti įdomiausių pokalbių, na, ir šiaip – visai turiningai praleisti paskutines pietų pertraukos minutes.

-AČIŪ MPC asmeniškai nuo manęs, už tai, kad kas antrą kartą, priartėjus mano eilei, kasininkė pašoka ir nubėga į antrą aukštą tikrinti kažkokio šluotkočio kainos, kurios nerodo skeneris.

-AČIŪ MPC už tai, kad apšvietė mus, nes mes anksčiau nė neįsivaizdavom kas yra litis ir dar kai kurie egzotiniai vaisiai.

-Atskiras AČIŪ MPC už jos nemaistinę produkciją. Pagamintą broliškiausioje Kinijos Respublikoje.

Mano padėkos srautas jau kaip ir senka, tad perleidžiu estafetę kitiems norintiems.

Galvojat, pabaigoje turi būti apgailestaujantis šūksnis apie tai, kada mums kas pasakys AČIŪ?

Nė velnio.

Jie gi jau pasakė.

Netikit?

Tai pažiūrėkit į savo pinigines. Na, į tą skyrelį, kur laikote visokias korteles

Tekstas - Andrės

Nuotraukos - iš double expo projekto. Fotografavo Sonata ir Ieva

lina  – (2010 m. balandžio 21 d. 11:51)  

Vienam tokiam MPC Vilniuje, Antakalnyje dirba turbutlaimingiausia pasaulyje pardaveja - su visais visada dziaugsmingai sveikinasi, visiem palinki ko nors gero,imrovizuoja, replikuoja ir visada itartinai geros nuotaikos, net kai jau matosi, kad vos ant koju laikosi- tekstelna kokia fraze ir pati pasijuokia! Patebejau, kad klientai zvelgia mazu maziausiai nepatikliai! Tenka jai su savimi dziugiai kalbetis.Bet panasu, kad ir del to ji nesikremta! Laikau ja fenomenu. Ir visada ziuredama i ja susimastau!
Ir tikrai yra apie ka susimastyti lankantis MPC!

rasa –   – (2010 m. balandžio 21 d. 23:44)  

Nuotraukos įspūdingos. Keisti vaizdiniai iškilo, mintys pakišo kažkokią plėšrią žmogaus prigimtį, kažkokį uždarą rezervatą, bandos jausmą, lyg žmonių, lyg vedamų skerst galvijų vorą ir durų į kitur nebuvimą... Brr... Ne, aš ne vegetarė ir MPC maniau pakankamai mylinti, be va...

O ačiū dar galėčiau MPC tarti už tai:
* kad supratome, jog net kone mokyklinius vaikus galime krauti į tuos pačius perkių vežimus ir jie, ten, paltų ir maisto krūvoje, beje, puikiai jaučiasi,
* kad MPC pirmieji sugalvojo būdą, kaip atitraukti žmones nuo minčių, susijusių su darbu ir laisvalaikiu ir privertė visas jas sutelkti prekės, kurią dar vakar matėm TIKRAI ČIA, paieškai, vėl ir vėl perkeldami ją į vis kitą MPC galą už pusklometrio. Nu nors pasivaikštome, pasportuojame dar pakeliui kažką kraudami vežiman, o tai vis automobiliu ir automobiliu...
* kad išmokė, jog bet kokią prekę, kurią pirkti persigalvojome, galime nudrėbt ten, kur persigalvojome (svarbu tokiais momentas neprisiminti, kad vaikams namie kažko tikėdamiesi kalame į galvas viską padėti ten, iš kur paėmė)...
* kad įrodė, jog čekis - tai ne tas mažas popierėlis, kurį taip paprastai įsimesi pingnėn (ar šiukšlinėn), o daugialapis daugiafuncinis dokumentas,už kurį galima tai kažką pirkti, tai kažkur pervesti, kažką juo papildyt, parduoti ar kitaip pasipelnyti. Tikiu jog ateity jis niekuo nenusileis kitiems vertybiniams popieriams, obligacijoms... :)

Sonata  – (2010 m. balandžio 22 d. 08:19)  

Lina, kažkaip po tavo komentaro net susimąsčiau ar yra kur nors tokia paradvėja, kurią būčiau įsiminusi kažkuriam MPC, kuriame aš lankausi. Tai lyg ir sušmėžuoja kažkoks veidas, bet tokios kad būtų tikrai įsimenama, neteko sutikti. Vienok, netgi keista gal, nes kai pagalvoji turgus gi nėra mažesnis nei prekybos centras, o pardavėjų dar daugiau, bet dažnai turime savo daržovių pardavėją, savo mėsos pardavėją, savo vaisių, savo duonos pardavėją ir pan. Kurių ir veidus prisimeni ir persimeti žodeliu kitu ir pajuokauji dažnai. O vat prekybos centruose gi tos pačios mėsos, saldumynų pardavėjos yra pastovios ir taip dažnai nesikeičia kaip kasose, bet vat jos tokios matosi, kad pavargusios visada nuo savo darbo ir kažkokios bejausmės. Nors gal čia ir mano problema, tiesiog reikėtų įsižiūrėti atidžiau :). Mane iš viso stebina Andrės gebėjimas stebėti žmones, įžvelgti juose tam tikrus bruožus ir pagal tai kurti charakterius (ir beje ji tai daro labai taikliai). Aš kažkaip sunkiai aplamai įsimenu žmones, o jau atskirti, koks tai galėtų būti charakteris ar koks tai galėtų būti žmogus, iš viso man kokia tai mistika atrodo.

Rasa :)

Andrė  – (2010 m. balandžio 22 d. 08:51)  

Rasa, su ta preke, kuri vakar Tikrai Buvo Čia - dešimt balų :D Todėl baisingai vengiu ne „mano“ MPC, nes tai gali sukelt tiesiog agresijos priepuolį, kai, atrodo, jog viskas tas pats, tos pat sienos, toks pat išplanavimas, tos pat prekės, o atidžiau apsižiūrėjus imi suvokt, kad tai iliuzija, miražas, ir kažkas iš tavęs subtiliai tyčiojasi, nes ištikrųjų nieko nėra ten, kur turėtų būti. :) Čia taip mistiškai sušnekėjau...;D

Sonata ir Lina, - aš pažįstu tokią mišrainių pardavėją MPC prie darbo. ;) Tiksliau būtų sakyti, - pažinojau, nes jau seniai nebematau. Gal ji persikėlė dirbt į Linos MPC?

Rasa –   – (2010 m. balandžio 22 d. 14:52)  

Sonata, manau, kad tai, prisimenam mes pardavėjas MPC ar ne, iš dalies priklauso nuo mūsų pačių. Mano vyras jų daug pažįsta (ir jos jį) net ne viename MPC. Persimeta pora žodžių, ar bent jau pasišypso, pasimirksi viens kitam, jos jam ir dešros kokios paragauti atpjauna gabalėlį, koks pyragas skanesnis pasufleruoja ar tiesiog kažkaip kitaip, gyviau, žmoniškiau geros dienos palinki...
Aš taip nemoku. Net ir turguje nenoriu su niekuo pažindintis ir kalbėtis, ir kerpuosi meliau, kai kirpėja tyli, ir autobusu važiuodama (net jo priekyje), nematau, kas mane veža... O kiti mato!

Sonata  – (2010 m. balandžio 22 d. 14:57)  

Rasa, tai aš ir sakau, kad čia turbūt mano problema. Bet turguj jau turiu porą pardavėjų, su kuriais persimetu žodeliu kitu. Beje, viena atsirado būtent fotografuojant šitas nuotraukas, nes kažkaip paklausiau ar galima, tai ji papasakojo, kad jos vyras irgi fotografas mėgėjas. Tai dabar pas ją einam mėsos visada, parenka gražesnį gabalą, pasiūlo ar tai odą kokią nupjaut, ar supjaustyti :)

Rasa –   – (2010 m. balandžio 23 d. 07:28)  

Aš ne taip seniai iš MPC. Kol viską išsirinkom, iki uždarymo bebuvo likęs koks pusvalandis. ieškom kasos su kasininke (aš jau prisiminusi čia buvusią diskusiją, planuoju būtinai atidžiau pasižiūrėt į ją, gal net nusišypsoti). Nesimato tokios. Pradedam metodiškesnes paieškas - slenkam pagal visas 38-ias (lyg?) kasas nuo kokios 30-os iki 1-os. Nėra nė vienos dirbančios. Jau apsidžiaugiu - gal išleis nesumokėjus :-), bet apsauginis liepia ieškoti toliau. Grįžtam per visą salę atgal. Randam. Dirba dvi kasos 37 ir 38 :)). Dievaž, aš myliu MPC :))))) O kasininkei nusišypsoti taip ir pamiršau :( O gal ten buvo kasininkas?... Panašu, aš beviltiška toje srityje...

Helena –   – (2010 m. balandžio 26 d. 11:29)  

Nemyliu aš tų didelių prekybos centrų...monstrai jie :)
Ten pastoviai išleidžiu daugiau ir užtrunku irgi ilgiau...
Man mielos mažos parduotuvėles kur pardavėja jau tave pažįsta...pasisveikina ir žino ką tu pirksi...

Rašyti komentarą

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Blog'o tikslas

A – joks.

Tiesiog – literatūriškai padailinta ir iliustruota gyvenimiška statistika.

Nepriimkite nei tekstų nei vaizdų asmeniškai, tai tik mūsų subjektyvi nuomonė apie įvairius gyvenimo reiškinius.

Ieškoti šiame dienoraštyje

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP