Etiketės

Jeigu esi blogeris, esi grafomanas.

Jeigu esi rašytojas, privalai turėti filologinį išsilavinimą (pageidautinas minimumas – būti apsigynusiam disertaciją filologine tematika), kitaip tavo rašymas yra niekinis.

Jeigu esi vairuojanti blondinė – nemoki vairuot ir esi kvaila.

Jeigu dirbi valstybinėje įstaigoje – neveiki nieko, ir tik gadini mokesčių mokėtojų pinigus.

Jeigu turi kūdikį – gražiausia jo vieta ir mylimiausia tema – jo užpakalis su visom jo funkcijom.

Jeigu dirbi Maximos kasoje – esi vargšė, kvaila, neprotaujanti, nesimokiusi višta.

Jeigu esi skustagalvis – esi potencialus banditas.

Jeigu esi pensininkas –tau nėra reikalo naudotis viešuoju transportu piko valandom.

Jeigu esi ištekėjusi už užsienio piliečio, jis būtinai bus musulmonas, kuris tave muš, lieps vyniotis į palapinę ir taip išeiti į miestą, paskui atims vaikus, o tave išmes į gatvę.

Jeigu gyveni užsienyje – būtinai plauni indus, valai užpakalius, maitiniesi liekanomis, mokykloje nesimokei, Lietuvoje Puikiai Apmokamo darbo neradai, nes esi „lūūūzeris“.

Tai ir ne tik tai, mielieji, yra tik etiketės, kurias mes/jūs labai lengvai prikabiname kiekvienam žmogui, kiekvienam jo poelgiui, jo socialinei padėčiai, jo hobiams, jo darbovietei, jo draugų, artimųjų ratui bei gyvenamajai vietai.

Kokio velnio mes/jūs tas etiketes kabinam?

Turbūt, dėl to, kad jaustis patogiau? Juk prikabinus etiketes, sudėliojus viską į lentynėles, pasaulis staiga ima atrodyti kontroliuojamas ir tvarkingas. Na, o poreikis kontroliuoti kiekvieną situaciją, imtinai su visu pasauliu, tik rodo asmens nepasitikėjimą savimi bei jo nepilnavertiškumą.

Tai ar daug mumyse to nepasitikėjimo?

Sakyčiau, - gan daug, ir priežastys – socialinės, mentalinės, ekonominės ir, galbūt, klimatinės. Jų nenagrinėsiu.

Tiesiog, imkim ir pabandykim, prieš padėdami žmogų su jo gyvenimiška statistika, į lentynėlę, ir pagalvokim. O kas, jeigu:

Žmogus, dirbantis geležinkeliečiu – nėra rusakalbis, nėra alkoholikas, nemuša žmonos ir vaikų, vakarais skaito Da Vinčo kodą, savaitgaliais mėgsta fotografuoti saulėtekius Leica fotoaparatu.

Blondinė įvažiavusi jums į „užpakalį“ – istorijos mokslų daktarė, kurią apakino saulė, ir ji pati žino, koks tai kvailas pasiteisinimas?

Gatve einantis reperių būrelis – nieko dar nenužudė, ir, apskritai, yra klasės pirmūnai?

Mergina, vedžiojanti jorką – nėra kvaila fyfa, o jorkas – nėra kvailas graužikas.

Asmuo kas rytą praveriantis valstybinės įstaigėlės duris – ten dirba. Darbus. O ne vien geria kavą, laksto parūkyt ir plepa su kolegom. Tiesa, - nebūtinai jis Uždirba.

Lietuvis gyvenantis Anglijoje – dirba valstybinėje įstaigoje, Uždirba ir nejaučia neapykantos likusiems lietuviams.

Skustagalvis, lekiantis su BMW, visa gerkle plyšaujant Russkoje Radio – turintis filologinį išsilavinimą ir renkantis medžiagą disertacijai, bet nerašantis ir niekada nerašysiantis knygų.

Seimo narys......Ak, ne, šitiems niekadėjams etiketę palikim, vis tiek – visi jie ten tokie.....

Sakot, jie – išimtis iš taisyklės?

O, jei tų išimčių beveik 50 procentų?

Tokiu atveju tos etiketės ir jų kabinimas –niekinis veiksmas.

Būtų gerai, kad kiekvienas etikečių kabinėtojas prieš ją užkabindamas imtų ir pamąstytų apie alternatyvas.

Nes mes, žinote, galim imti ir pakalbėti, kas ir koks būna potencialus etikečių kabinėtojas.

Tai žmogus, kuris........

Vilma –   – (2010 m. balandžio 12 d. 22:52)  

Siauraprotis?Per žiauru?Gal.Tada paviršutiniškas.O gal nepasitikintis savimi? Sudėliojai žmones į lentynėles ir jautiesi kietas?..
Bet etikečių kabinėtojas-irgi etiketė.Ar ne?

Sonata  – (2010 m. balandžio 13 d. 00:09)  

Turbūt Vilma galima ir taip pasakyti. Aš dabar skaitau Užkalnio knygą apie Angliją ir jos žmones, tai pasirodo kad britai irgi mėgsta etiketes kabinėt, nežiūrint to kad atrodo yra be galo tolerantiški ir atlaidūs daug kam. Bet yra dalykų, kurių ir jie neatleidžia, pvz pas juos vairuoti BMW markės automombilį yra labai blogas ženklas ir nors keliuose jie pasižymi kaip itin mandagūs varuotojai, bet vairuojančio BMW nepraleis, neužleis ir nesielgs su juo įprastai mandagiai. Tiesa čia tik pagal knygą galiu taip teigt, pačiai deja neteko tiek su britais susipažint :)

Rasa –   – (2010 m. balandžio 13 d. 01:35)  

Manau, kad etikečių kabinėtojas gali būti(bet gali ir nebūti, nes jau bijau tapti etikečių kabinėtoja) pats gausiai aplinkinių apkabinėtas įvairiomis etiketėmis ir jam tarp jų tiesiog saugiau. Dar šimtąkart paprasčiau. Viskas juk be jokių ,,gal" vadinasi, labai aišku, vadinasi - saugu. Mąstau, gal vis tik man tapti profesionalia etikečių kabinėtoja?.. :-))

Sonata  – (2010 m. balandžio 13 d. 08:02)  

Rasa, kam kabintum ir kokias :D Manau mes visi esam didesni ar mažesni etikečių kabintojai, kartais gal net patys nenorėdami tai padarom :)

Andrė  – (2010 m. balandžio 13 d. 09:24)  

Aš manau, kad iš principo, tas etikečių kabinimas nėra jau toks Blogis.... Na, taip tiesiog patogiau, jaukiau. Žodž, - skirtas mėgstantiems komfortą. :) Kas labiausiai, švelniai tariant, erzina, tai, kad jos mūsuose kabinamos agresyviai kategoriškai, geriausiu atveju - su atlaidžia panieka. Ir tai - kaip nuosprendis. taškas. Neskundžiamas. Nė žodžio teisiamajam (nuteistajam), nė žodžio advokatams, nei lašo fantazijos pasvarstymui - o kas, jeigu....?

Helena –   – (2010 m. balandžio 13 d. 11:23)  

Lai sau kabina!O aš jas nuiminėsiu ir mesiu į šiukšlių kibirą :)
Aš stengiuosi niekam nieko nekabinti...

Rasa –   – (2010 m. balandžio 13 d. 14:12)  

Oi, Sonata, jau esu užkabinus veną savo vaikui - ,,nesimokančiojo". Tai ji taip priskreto, kad niekaip nebenulupu. Tai aš geriau su jomis atsargiau...

Andreja –   – (2010 m. balandžio 15 d. 13:43)  

Skaitau ir jauciu, kaip raustu... Nepazistu ne vieno zmogaus, kuriam nebuciau prikabinusi etiketes! O ir pati galiu isivaizduoti kelias man prikabintas. Nieko blogo(turbut), jei si "inventorizacija" yra pasilaikoma sau. Bet jau tampam bjauriom bobom (etikete), kai viesai apsimetinejam psichologais ir daug gyvenime patyrusiais.
P.S."Bjauriu bobu" etikete tinka kuo puikiausiai ir vyrams.

Andrė  – (2010 m. balandžio 15 d. 14:52)  

Oi, vyrai tai bjauresnės bobos negu tikros bjaurios bobos :D

Smagu, kad lankaisi, Andrėja. :)

JVana –   – (2010 m. balandžio 18 d. 01:04)  

:) As esu blondine, su vyru uzsienieciu, gyvenanti uzsienyje jau ilga laika. Oi. Etiketes? Per ilgas sarasas vardinti. Gal tiesiog prisiminkime, kad visos blondines grazios ir kvailos, o visos tamsiaplaukes pavydzios, bet protingos :) Kodel blondines nepavydzios? Turbut proto neuztenka pavydeti hahahaha :)

Sonata  – (2010 m. balandžio 18 d. 23:32)  

Tai gerai kad aš ryža :DDDDD

Andrė  – (2010 m. balandžio 19 d. 17:32)  

Sonata, tu Išimtis :D
Bet - netikiu, kažkur tikrai turi būti kažkokios etiketės ir ryžiems žmonijos atstovams :D Tik aš jų dabar neatsimenu, bet jos tikrai yra. :D

Rašyti komentarą

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Blog'o tikslas

A – joks.

Tiesiog – literatūriškai padailinta ir iliustruota gyvenimiška statistika.

Nepriimkite nei tekstų nei vaizdų asmeniškai, tai tik mūsų subjektyvi nuomonė apie įvairius gyvenimo reiškinius.

Ieškoti šiame dienoraštyje

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP